Házi fahéjas csiga kelesztés nélkül
Ha nem vagy mester a konyhában, és hadilábon állsz a kelt tésztával, akkor váltsd ki egy egyszerűbb verzióval, mely ugyanolyan finom.
A kelt tésztából készült sütemények elkészítése mindig macerás, de akad olyan is, aminek kelesztés nélküli alternatívája is van.
A kakaós csiga testvére a fahéjas változat, melyet adhatsz uzsonnára a gyerekeknek, de neked is életmentő lehet a délután folyamán.
Fahéjas csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 doboz joghurt
- 3 tojás
- fahéj
- só
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. Vékony téglalapra nyújtsd ki a tésztát. Az őrölt fahéjat keverd el a maradék vajjal, cukorral és a tojásfehérjével.
Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Tekerd össze a tésztát, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Tedd őket egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd egy felvert tojással kend meg a tetejüket, és 180 fokon süsd pirosra őket.
Kelt tészta
Ha mégis érdekel, hogy hogyan lehet tökéletes a kelt tészta, akkor nézd meg videónkat, ahol egy buktán mutatjuk be a lépéseket.
OLVASD EL EZT IS!

- piskóta
- édességek
Meggyes piskóta, ahogy a nagyi csinálta annak idején

- sütemény
- édességek
Gyors gyümölcsös tepsis süti

- kakaó
- sütemény