Házi rusztikus, olívás kenyér: kívül ropogós, belül foszlós
Ha megerőltetés nélkül szeretnél házi kenyeret készíteni, ez az olívás ciabatta a te recepted!
A házi kenyérnek nincs párja! Az olívás pékáru isteni, a külseje ropogós, belül nagyon puha, lyukas. Nem kell külön dagasztani, csak jó sokáig keleszteni. Érdemes este összeállítani, majd reggel frissen, melegében kisütni. Langyosan a legfinomabb, két napig finom, friss marad.
Házi olívás kenyér
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 12 dkg olívabogyó
- 3.5 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, majd keverd össze az élesztővel, a sóval, az olajjal és a langyos vízzel. Kicsit dolgozd össze villával, lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod. Nem kell túlzásba vinni a keverést. Takard le fóliával, és pihentesd legalább egy éjszakán át.
Másnap a tésztát gyúrd át lisztezett felületen, rakd bele a feldarabolt olívabogyót, és formázd hosszúkásra. Addig nyújtsd, lapítsd, csavard, amíg tetszetős formát nem kapsz. Rakd egy tepsibe, szórd meg liszttel, és keleszd még fél órát. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a francia kenyeret, próbáld ki otthon! Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz otthon is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció