Csodás házi gofri pofonegyszerűen - A strandon is pont így készítik
A házi gofri tésztája roppanós, mégis könnyű, és percek alatt elkészül.

Nyáron a strandokon a gofrinál aligha van népszerűbb édesség. Ha otthon is szeretnéd elkészíteni a világszerte kedvelt finomságot, ezzel a recepttel biztosra mehetsz. A tésztája abban különbözik a palacsintáétól, hogy vaj és sütőpor is kerül bele. Nagy előnye még, hogy pihentetni sem kell.
A házi gofrit azzal dobod fel, amivel csak akarod. Rakhatsz rá gyümölcsöket, kínálhatod csokiöntettel, fagyival, nutellával vagy tejszínnel.

Házi gofri
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés ideje: 20 perc
A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a tejet. Vegyítsd a sütőport, a sót és a lisztet, majd forgasd a tojásos keverékbe. Reszeld bele a citromhéjat is, és dolgozd a masszát csomómentesre.
A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal végezni. Süsd négy-öt percig, óvatosan szedd ki, kend meg kedved szerint, és már eheted is.