Hagyományos májgombóc
Fűszeres levesbetét egyszerűen
A forró, finom húsleves akkor lesz teljes, ha belekerül valamilyen ízletes levesbetét.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A májgombóc tipikusan azon levesbetétek közé tartozik, melyeket az ember inkább megvesz mirelitként, pedig összedobni sem egy nagy kunszt, és a házilag készült verzió ízével semmi sem versenyezhet.

Készítsd el az ízlésednek leginkább megfelelő változatot, próbáld ki több fűszerrel, fokhagymával, majoránnával, pirospaprikával!

Fűszeres májgombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 szikkadt zsömle
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • néhány szál friss petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be hideg vízbe vagy némi tejbe. A hagymát vágd apró kockákra, majd egy kis olajon dinszteld meg, aztán vedd le a tűzről. A májat vágd minél apróbbra, a legjobb, ha valamilyen alkalmas aprítóval teszed ezt.

Egy tálban keverd össze a tojásokat, az aprított májat, a hagymát, a petrezselymet, majd nyomkodd ki a zsömléket, tépkedd a többi hozzávalóhoz őket, azután sózd és borsozd ízlésed szerint.

Dolgozd össze az egészet masszává, ha nem áll össze rendesen, akkor sűrítsd egy kis zsemlemorzsával. Ha mindez megvan, nedves kézzel formázz a hangulatodnak megfelelő, de egységes méretű gombócokat a masszából. Forralj vizet némi sóval, vagy egy kis ételízesítővel, és tedd bele a gombócokat. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor még egy-két perc kell nekik, hogy jók legyenek, utána kiszedheted őket.

Készítsd magad!

A legjobb fogásokat nem a boltok polcain kell keresned, hanem egyszerűen el kell őket készítened - ez egyszerűbb, mint gondolnád!

Blog.hu ajánló