Hagyományos májgombóc
Fűszeres levesbetét egyszerűen
A forró, finom húsleves akkor lesz teljes, ha belekerül valamilyen ízletes levesbetét.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A májgombóc tipikusan azon levesbetétek közé tartozik, melyeket az ember inkább megvesz mirelitként, pedig összedobni sem egy nagy kunszt, és a házilag készült verzió ízével semmi sem versenyezhet.

Készítsd el az ízlésednek leginkább megfelelő változatot, próbáld ki több fűszerrel, fokhagymával, majoránnával, pirospaprikával!

Fűszeres májgombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 szikkadt zsömle
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • néhány szál friss petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be hideg vízbe vagy némi tejbe. A hagymát vágd apró kockákra, majd egy kis olajon dinszteld meg, aztán vedd le a tűzről. A májat vágd minél apróbbra, a legjobb, ha valamilyen alkalmas aprítóval teszed ezt.

Egy tálban keverd össze a tojásokat, az aprított májat, a hagymát, a petrezselymet, majd nyomkodd ki a zsömléket, tépkedd a többi hozzávalóhoz őket, azután sózd és borsozd ízlésed szerint.

Dolgozd össze az egészet masszává, ha nem áll össze rendesen, akkor sűrítsd egy kis zsemlemorzsával. Ha mindez megvan, nedves kézzel formázz a hangulatodnak megfelelő, de egységes méretű gombócokat a masszából. Forralj vizet némi sóval, vagy egy kis ételízesítővel, és tedd bele a gombócokat. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor még egy-két perc kell nekik, hogy jók legyenek, utána kiszedheted őket.

Készítsd magad!

A legjobb fogásokat nem a boltok polcain kell keresned, hanem egyszerűen el kell őket készítened - ez egyszerűbb, mint gondolnád!

Blog.hu ajánló