Serpenyőben sült sertésszelet karamellizált hagymával: szaftos, omlós, fűszeres
Szaftos, omlós, kellően fűszeres, szóval ez a sertésszelet nagyon csábító. Talán mégis a hagymától lesz igazán különleges.

Igazi ízkavalkádra számíthatsz, ha elkészíted a fűszeres, serpenyőben sült sertésszeletet. A karaj szárazabb, a tarja kicsit zsírosabb, szaftosabb, de mindkettő remek választás hozzá. Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, ettől függetlenül akár még nagy családi lakomán is megállja a helyét. A hagyma a sütés során kellemesen édeskéssé válik.
Sertésszelet karamellizált hagymával
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sertéstarja vagy karaj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A sertéskarajt vagy a tarját öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Vágd fel körülbelül két centi vastag szeletekre, kicsit ki is klopfolhatod. A hús minden oldalát sózd, borsozd be, kend be mustárral, szórd meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára, még jobb, ha hosszabb ideig pácolod.
Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket, és süsd szép pirosra a hús minden oldalát. Önts rá kevés vizet, majd párold puhára a sertést. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd fel. A visszamaradt zsiradékhoz rakj kevés vajat, és süsd aranyszínűre. Tálaláskor tedd a szeleteket a tányérra, és pakold meg karamellizált hagymával.
A sertésszűzből is fenséges lesz az ebéd. Ráadásul gyorsan megleszel vele.