Gyros házilag
Ha szereted a török gyorséttermek első számú fogását, akkor otthon is érdemes nekilátni az elkészítésének, mert bár macerás, de nem nehéz.
A gyros a gyorsételek egy magasabb kategóriáját képviseli, nem lehet rá azt mondani, hogy egészségtelen lenne, hiszen zöldség és hús adja az alapot, némi kenyértészta társaságában fogyasztva.
Azonban nemcsak a sarki török étteremben veheted meg, hanem magad is elkészítheted. Akkor érdemes nekiállni, ha vendégeket vársz, és nem csak magadnak főzöl.
Gyros pitában
Hozzávalók a pitához:
- 1 kg liszt
- 5 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- fél teáskanál cukor
- fél evőkanál só
A gyroshoz:
- 50 dkg borjúhús
- pirospaprika
- bors
- kevés fahéj
- őrölt koriandermag
- só
- olaj
- 3 kígyóuborka
- 10 dkg paradicsom
- 2-3 fej lilahagyma
- 1 fej káposzta
- 2 doboz natúr joghurt
- kevés friss menta
- fokhagyma
Az élesztőt morzsold langyos vízbe, majd a cukorral és a sóval együtt keverd a liszthez, és annyi vízzel gyúrd össze, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapj. Hagyd kelni egy órán át, majd szedd 10-15 darabra, és ezeket is hagyd pihenni még egy órát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amíg kel a tészta, készítsd el a húst. Olajba keverd bele a fűszereket és a sót, tehetsz bele csípős paprikát is, majd ebbe forgasd meg a húst, és hagyd állni egy órát. Forró serpenyőben akkor süsd ki, ha elkészültél a pitával.
A zöldségeket csíkozd fel, majd tedd külön tálba őket, hogy mindenki szedhessen kedvére. Az öntethez a joghurtba passzírozd bele a fokhagymát, a mentát vágd apróra, és azt is keverd bele.
Ha kellően megkeltek, akkor nyújtsd fél centi vastagra a tésztát, majd forró sütőben süsd meg, elég hozzá három-négy perc. Amikor felpúposodik, akkor fordítsd meg. Ha megsültek, akkor vágd ketté őket, majd mindenki töltse meg a saját gyrosát.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- zöldség
Sült csirkefalatok bébizöldségekkel
- csirke
- grill
Pikáns grillnyárs kerti sütögetéshez
- csirke
- szója