Gyros házilag

Így készül a pita és a hús

Ha szereted a török gyorséttermek első számú fogását, akkor otthon is érdemes nekilátni az elkészítésének, mert bár macerás, de nem nehéz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyros a gyorsételek egy magasabb kategóriáját képviseli, nem lehet rá azt mondani, hogy egészségtelen lenne, hiszen zöldség és hús adja az alapot, némi  kenyértészta társaságában fogyasztva.

Azonban nemcsak a sarki török étteremben veheted meg, hanem magad is elkészítheted. Akkor érdemes nekiállni, ha vendégeket vársz, és nem csak magadnak főzöl.

Gyros pitában

Hozzávalók a pitához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • fél evőkanál só

A gyroshoz:

  • 50 dkg borjúhús
  • pirospaprika
  • bors
  • kevés fahéj
  • őrölt koriandermag
  • olaj
  • 3 kígyóuborka
  • 10 dkg paradicsom
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 1 fej káposzta
  • 2 doboz natúr joghurt
  • kevés friss menta
  • fokhagyma

Az élesztőt morzsold langyos vízbe, majd a cukorral és a sóval együtt keverd a liszthez, és annyi vízzel gyúrd össze, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapj. Hagyd kelni egy órán át, majd szedd 10-15 darabra, és ezeket is hagyd pihenni még egy órát.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amíg kel a tészta, készítsd el a húst. Olajba keverd bele a fűszereket és a sót,  tehetsz bele csípős paprikát is, majd ebbe forgasd meg a húst, és hagyd állni egy órát. Forró serpenyőben akkor süsd ki, ha elkészültél a pitával.

A zöldségeket csíkozd fel, majd tedd külön tálba őket, hogy mindenki szedhessen kedvére. Az öntethez a joghurtba passzírozd bele a fokhagymát, a mentát vágd apróra, és azt is keverd bele.

Ha kellően megkeltek, akkor nyújtsd fél centi vastagra a tésztát, majd forró sütőben süsd meg, elég hozzá három-négy perc. Amikor felpúposodik, akkor fordítsd meg. Ha megsültek, akkor vágd ketté őket, majd mindenki töltse meg a saját gyrosát.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük