5+1 szupergyors pogácsa
Több locsoló érkezett, mint vártad? Esetleg az anyósod ugrott be egy nem várt látogatásra? Ilyen esetekre válassz egy villámgyors pogireceptet!
Gyors sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- kevés tejföl
- 1 tojás
A sütőporos liszttel morzsold el a vajat, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg. Keverd bele a reszelt sajtot, és add hozzá a sót, majd annyi tejfölt, hogy a tészta összeálljon.
Két ujjnyi vastagra nyújtsd ki, és kicsi pogácsa szaggatóval szaggasd ki. A felvert tojással kend meg, nagyszemű sókristályokkal és köménymaggal szórd meg. Nagyon forró sütőben süsd arany szinűre.
Tepertős pogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg darált tepertő
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 tejföl
- só
A tepertőt serpenyőben kicsit fonnyaszd meg. Egy tálba tedd a lisztet, és erre szórd rá a tepertőt, a tojást, tejfölt, sót. Az egészet gyúrd össze. Ha lágy lenne, akkor még tegyél hozzá lisztet. A tésztát nyújtsd ki, késsel díszítésként csíkozd kockásra, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Kikent, kilisztezett tepsibe rakd, a tetejét kend meg tojással, és süsd aranybarnára.
Négymagvas pogácsa
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 2 kiskanál só
- 1 tojás
- 1-1 evőkanál len-, szezám-, tök- és napraforgómag
A hozzávalókat gyúrd össze. A magvakat csak a végén add a tésztához. Kétujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát, felvert tojással kend meg a tetejét. Kis pogácsaszaggatóval szaggasd ki, tedd őket kivajazott, alaposan kilisztezett tepsire, majd közepes lángon süsd meg. A tetejükre szórhatsz a felaprított magvakból.
Hagymás-túrós pogácsa
Hozzávalók:
-
25 dkg túró
-
25 dkg vaj
-
25 dkg liszt
-
5 szál újhagyma
-
só
-
reszelt sajt - füstölt és sima vegyesen
A hagymát karikázd fel. A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá a túrót, a sót és a hagymát is. Ujjnyi vastagra nyújtsd ki, apró pogácsákat szaggass a tésztából, majd szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon süsd pirosra.
Mézes pogácsa
Hozzávalók:
-
70 dkg liszt
-
20 dkg vaj
-
2 dkg porcukor
-
1 tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
4 evőkanál méz
- tej
-
kevés őrölt szegfűszeg
-
kevés őrölt fahéj
A hozzávalókat gyúrd félkeményre egy kevés tejjel. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtsd ki lisztezett deszkán, majd szagass belőle pogácsákat. Kend meg tojásfehérjével a pogácsák tetejét, és forró sütőben süsd aranybarnára őket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zsolti-féle juhtúrós-sajtos pogácsa
Kollégénk egyszer-kétszer már megörvendeztette a szerkesztőséget saját sütésű pogácsájával, így jó szívvel ajánljuk mindenkinek. Bár nem gyors, de annál finomabb.
Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- só
A juhtúrót a liszttel és a vajjal gyúrd össze, és sózd meg. Nem kell túl sok só, mert a juhtúró úgyis sós. Csomagold folpackba, majd néhány órára tedd hűtőbe. Legjobb előző este összegyúrni, és egy éjszakán át állni hagyni. Másnap nyújtsd ki, szórd meg reszelt sajttal, duplán hajtsd össze, mint egy szalvétát, majd ezt még egyszer ismételd. Ezután nyújtsd ki, tetejét egy késsel csíkozd be, kend meg felvert tojással, majd szórd meg a tetejét sajttal. Ezután szaggass belőle pogácsákat, és előmelegített, 210 fokos sütőben süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák