Gyors eperlekvár

Ezt mindenki el tudja készíteni

Ha eddig ódzkodtál a lekvárkészítéstől, most nyugodtan belefoghatsz, hamar kész lesz, és a végeredmény isteni, bizony!

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell sátorban aludnod, ráadásul biciklivel is elmehetsz erre a fesztiválra (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Egyszerű praktikákkal megóvhatod a látásodat - 5 tipp, hogyan vigyázz rá a nyári melegben! (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

Kicsi, sötét helyiségek a lakásban? Így töltsd meg napfénnyel! (x)

beauty and style

Ezekért a hajszínekért őrül meg most a fél világ »

A szoknyafazon, ami mindenkinek jól áll: nem tudja elrontani az alakod »

Legyező az esküvőre: 10 kép, amitől te is beleszeretsz »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper finom, bárhogy is fogyaszd, és a zord tél kellős közepén is élvezheted a friss gyümölcs zamatát, mégpedig lekvár formájában, ráadásul alig egy óra elfoglaltságot igényel az egész.

A pektinalapú zselésítő anyagoknak köszönhetően szinte bármilyen gyümölcsből pikk-pakk remek lekvárt rittyenthetsz, ami után még a nagyi is elégedetten csettint majd.

Gyors eperlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 40 dkg cukor
  • 1,5 csomag dzsemfix - 3:1

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ha beszerezted a hozzávalókat, a gyümölcsöt mosd át jó alaposan, csumázd ki, darabold fel ízlésednek megfelelően, majd nevezz ki egy alkalmas lábast lekvárfőző edénynek, és tedd bele az egészet. Egy botmixerrel pürésítsd az eprek körülbelül háromnegyedét. Gyújts alá, szórd az edénybe a maradék két hozzávalót is, és várd meg, amíg elkezd forrni, arra azért ügyelj, hogy ne égjen le, a legjobb, ha folyamatosan kevergeted.

Ha beindult a forrás, még egy-két percig hagyd a tűzön, utána zárd el. Ezt követően már nincs más dolgod, mint a kiválasztott - és sterilizált - befőttesüvegekben eltenni a kamrába a finom gyümölcslekvárt.

Isteni és gyors desszertek a lekvár alá vagy mellé

Blog.hu ajánló