Grillezett, pácolt csirkemell: a házi fűszerkeverékkel szaftos marad

A csirkemellet is grillezheted úgy, hogy szaftos és zamatos legyen! Ezzel biztosan elégedett lesz mindenki.

Kezdődik a szabadtéri sütögetések szezonja. Csirkemellet könnyű grillezni, ám, ha nem figyelsz egy-két apróságra, könnyen száraz lehet a hús. Feltétlenül pácold egy-két órán át. Süthetsz a hússal együtt zöldségeket, rakhatod szendvicsbe, és kínálhatod friss, zamatos salátával.

grillezett-csirkemell

Grillezett csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Enyhén verd ki klopfolóval, hogy a hús egyformán vastag legyen. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti borssal, friss, aprított rozmaringgal és pépesített fokhagymával. Kend be vele alaposan a besózott csirkemelleket, és pihentesd a sütőben egy-két órán át. 
 

Hevítsd fel a grillsütőt, a rácsot kend be olívaolajjal, majd rakd rá a csirkemelleket, és erős fokozaton süsd hat-hét percig. Közben percenként forgasd a húst, és kenegesd a fűszeres olívaolajjal. Tálalás előtt feltétlenül pihentesd legalább öt percig.

grillezett-csirkemell-recept

Olvastad már?

Ezt is szeretjük