Puha, csokis banánkenyér - A legjobb gluténmentes változat
Felejtsd el az előítéleteket, ez a gluténmentes banánkenyér egyszerűen mennyei!
A régi nagy kedvenc évtizedek alatt cseppet sem veszített népszerűségéből. Ha gluténmentes diétán vagy, ez a változat lehet számodra a nyerő. A banánkenyér belül fantasztikusan puha, és napokig az is marad. Ne hagyd ki belőle a diót és a fahéjat, sőt, akár csokit, narancshéjat is tehetsz bele. Tízóraira is bátran csomagolhatsz a családnak.
Gluténmentes banánkenyér
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 2 db banán
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A banánt villával nyomkodd össze, majd keverd habosra a tojásokkal és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kis darabokra vágott diót, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat és a sót. Forgasd a banános keverékhez, és jól dolgozd össze.
Amikor a massza homogén, egyengesd egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Hagyd a formában kihűlni, majd tálalás előtt szeleteld fel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept