Puha, csokis banánkenyér - A legjobb gluténmentes változat

Felejtsd el az előítéleteket, ez a gluténmentes banánkenyér egyszerűen mennyei!

Puha, csokis banánkenyér - A legjobb gluténmentes változat
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A régi nagy kedvenc évtizedek alatt cseppet sem veszített népszerűségéből. Ha gluténmentes diétán vagy, ez a változat lehet számodra a nyerő. A banánkenyér belül fantasztikusan puha, és napokig az is marad. Ne hagyd ki belőle a diót és a fahéjat, sőt, akár csokit, narancshéjat is tehetsz bele. Tízóraira is bátran csomagolhatsz a családnak.

Gluténmentes banánkenyér

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A banánt villával nyomkodd össze, majd keverd habosra a tojásokkal és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kis darabokra vágott diót, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat és a sót. Forgasd a banános keverékhez, és jól dolgozd össze.
 

Amikor a massza homogén, egyengesd egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Hagyd a formában kihűlni, majd tálalás előtt szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük