Réteges gesztenyés tiramisu: rummal megbolondítva még finomabb
A hagyományos tiramisut ősszel és télen gesztenyével is feldobhatod. Poharakba rétegezve étvágygerjesztő desszert.
A krémes, selymes tiramisu nem véletlenül nagy kedvenc: gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető, ráadásul mindig biztos vele a siker. Az évszaknak megfelelően variálhatod. Házi vagy bolti gesztenyemasszával rétegezve fantasztikus lesz.
Gesztenyés tiramisu
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg babapiskóta
- 3 db tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál rum
- 1 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a mascarponéval, majd forgasd hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A gesztenyepürét nyomd át krumplinyomón, add hozzá a tejet, és locsold meg kevés rummal. Keverd jó krémesre.
A babapiskótákat mártsd a kihűlt kávéba, és rendezd pohárba vagy tálkába. Rétegezd rá a gesztenyés és a mascarponés krémet. A végén szórd meg csokireszelékkel.
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept