Ropogós fűszeres édesburgonya a sütőből
A tepsiben sült édesburgonya finom nass, ráadásul nem hizlal.
Az édesburgonya nálunk is egyre népszerűbb, szinte mindig kapható a nagyobb élelmiszerboltokban és sok zöldségesnél is. Nem véletlenül, hiszen roppant egészséges, tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, sokoldalúan felhasználható, és nagyon finom. Készíts belőle egyszerű fűszeres falatokat a sütőben!
Fűszeres édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg édesburgonya
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- fél csokor petrezselyem
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- chili
Elkészítés:
Az édesburgonyát mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokhagymával és chilivel. Adj hozzá vékonyra reszelt sajtot. Locsold meg a keverékkel a burgonyaszeleteket, és jól forgasd össze, hogy mindenhová jusson elég fűszer.
Rendezd a hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy rakd sütőlapra. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Közben megforgathatod, hogy mindenhol jól megsüljön. Vigyázz, mert viszonylag gyorsan megég. Ha kész, szedd ki a sütőből, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció