Ropogós fűszeres édesburgonya a sütőből

Még 200 kalória sincs egy adag

A tepsiben sült édesburgonya finom nass, ráadásul nem hizlal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya nálunk is egyre népszerűbb, szinte mindig kapható a nagyobb élelmiszerboltokban és sok zöldségesnél is. Nem véletlenül, hiszen roppant egészséges, tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, sokoldalúan felhasználható, és nagyon finom. Készíts belőle egyszerű fűszeres falatokat a sütőben!

15777945 a49e52422ae1dc0b0df97032170b6594 wm

Fűszeres édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokhagymával és chilivel. Adj hozzá vékonyra reszelt sajtot. Locsold meg a keverékkel a burgonyaszeleteket, és jól forgasd össze, hogy mindenhová jusson elég fűszer.

Rendezd a hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy rakd sütőlapra. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Közben megforgathatod, hogy mindenhol jól megsüljön. Vigyázz, mert viszonylag gyorsan megég. Ha kész, szedd ki a sütőből, és már tálalhatod is.

15777955 b7e582fe97086f8ff39f4e8963d0e394 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük