Omlós feta sajtos pogácsa
A nagy melegben jólesik néha egy pohár hideg sör, mellé egy kis sós finomsággal, mint amilyen ez is.
Baráti beszélgetésekhez is kiváló kiegészítő ez az aprósütemény, arra figyelj, hogy mindig legyen mivel leöblíteni, mivel eléggé sós, ezért sok folyadékot igényel mellette a szervezet.
Salátákkal is jól funkcionál, ráadásul ezzel biztosan egész laktató lesz egy zöldséges fogás is.
Feta sajtos krumplipogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg feta sajt
- 1 tojás
- 2 teáskanál kakukkfű
- 4 darab újhagyma
- 1 fél citrom leve
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Kezdetnek pucold meg a krumplit, és főzd enyhén sós vízben addig, amíg elég puha nem lesz, majd vedd le a tűzről, és egy burgonyanyomóval nyomd össze, mintha pürét készítenél. Amíg a krumpli készül, az újhagymát vágd minél kisebb darabokra, a tojást verd fel, a sajtot morzsold minél apróbbra, majd a citromlevet és a kakukkfüvet hozzáadva keverd össze a tört krumplival az egészet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Sózd és borsozd kedved szerint, majd tedd a tésztát egy órára a hűtőbe. Ha letelt az egy óra, a masszából formázz kis pogácsaformákat, és serpenyőben, forró olajban süsd ki őket. Ha átsültek, el is készültek, bonthatod mellé az innivalót.
Még több krumplis recept!
Ha nem tudsz ellenállni ennek a sokrétűen felhasználható zöldségnek, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- sajt
30 perces mediterrán tészta
- krumpli
- egytálétel
Klasszikus krumplifőzelék, ahogy a nagyi készíti
- sajt
- tojás