Fahéjas szilvaleves tejszínnel
Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.
A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.
A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.
Fahéja szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- 3 szem összetört szegfűszeg
- fél kávéskanál fahéj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete
A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.
A sütiket is szereted?
Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel
- gyümölcs
- leves
Hideg meggyleves
- ebéd
- leves