Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején

A fahéjas almaszószt önmagában is élvezettel kanalazgathatod, de a húsokat is feldobhatod vele.

Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, vagy gyors gyümölcsös édességet ennél, ezt ne hagyd ki! Az almaszósz tele van csodás, egymással harmonizáló ízekkel: szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával. Nem is érdemes változtatni a régi, gyerekkori recepten. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz, rakd az édességet fertőtlenített üvegekbe, és gondosan zárd le. Felbontás után tartsd hideg helyen.

Fahéjas almaszósz

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg alma
  • 0.5 l víz
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, a magházat vágd ki, és szeleteld fel vékonyabb gerezdekre vagy kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd rá a vizet. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját, valamint a cukrot.
 

Főzd kis lángon körülbelül 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor az alma megpuhul, húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, ha viszont darabosan szereted, akkor ettől el is tekinthetsz.

Ezt is szeretjük