Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
A fahéjas almaszószt önmagában is élvezettel kanalazgathatod, de a húsokat is feldobhatod vele.

Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, vagy gyors gyümölcsös édességet ennél, ezt ne hagyd ki! Az almaszósz tele van csodás, egymással harmonizáló ízekkel: szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával. Nem is érdemes változtatni a régi, gyerekkori recepten. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz, rakd az édességet fertőtlenített üvegekbe, és gondosan zárd le. Felbontás után tartsd hideg helyen.

Fahéjas almaszósz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg alma
  • 0.5 l víz
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, a magházat vágd ki, és szeleteld fel vékonyabb gerezdekre vagy kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd rá a vizet. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját, valamint a cukrot.
 

Főzd kis lángon körülbelül 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor az alma megpuhul, húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, ha viszont darabosan szereted, akkor ettől el is tekinthetsz.

Ezt is szeretjük