Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
A fahéjas almaszószt önmagában is élvezettel kanalazgathatod, de a húsokat is feldobhatod vele.

Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

Isteni, krémes smoothie, amit a fagyinál is jobban fogsz szeretni - Segíti a fogyást »

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, vagy gyors gyümölcsös édességet ennél, ezt ne hagyd ki! Az almaszósz tele van csodás, egymással harmonizáló ízekkel: szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával. Nem is érdemes változtatni a régi, gyerekkori recepten. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz, rakd az édességet fertőtlenített üvegekbe, és gondosan zárd le. Felbontás után tartsd hideg helyen.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg alma
  • 0.5 l víz
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, a magházat vágd ki, és szeleteld fel vékonyabb gerezdekre vagy kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd rá a vizet. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját, valamint a cukrot.
 

Főzd kis lángon körülbelül 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor az alma megpuhul, húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, ha viszont darabosan szereted, akkor ettől el is tekinthetsz.

Ezt is szeretjük