Mozzarellás, paradicsomos saláta behűtve: az olasz caprese bevált receptje
A caprese az olaszok kedvenc nyári előétele, amit pár perc összedobni. Már ránézésre is csábító, az íze pedig isteni.
A caprese az egyik legfinomabb és leggyorsabban összedobható olasz saláta, ami otthon is lehet olyan ízletes, mint az éttermekben. Különösen meleg nyári reggeleken és estéken esik nagyon jól. A frissítő, könnyed fogáshoz mozzarellagolyókat is használhatsz. Lédús, érett, édes paradicsommal verhetetlen, és kínálhatod pirítóssal.
Caprese receptje
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 2 csomag mozzarella
- 1 ág bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó szárított
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, és a lecsepegtetett mozzarellával együtt vágd fel fél centi vastag szeletekre. Rendezd a mozzarellát és a paradicsomot egymással váltakozva, ízlésesen egy tálra vagy tányérra. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szárított oregánóval, díszítsd bazsalikommal, és locsold meg néhány csepp olívaolajjal.
A tésztát is feldobhatod paradicsommal és mozzarellával, ez a fogás könnyű, nyári és finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció