Mozzarellás, paradicsomos saláta behűtve: az olasz caprese bevált receptje

A caprese az olaszok kedvenc nyári előétele, amit pár perc összedobni. Már ránézésre is csábító, az íze pedig isteni.

Caprese receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A caprese az egyik legfinomabb és leggyorsabban összedobható olasz saláta, ami otthon is lehet olyan ízletes, mint az éttermekben. Különösen meleg nyári reggeleken és estéken esik nagyon jól. A frissítő, könnyed fogáshoz mozzarellagolyókat is használhatsz. Lédús, érett, édes paradicsommal verhetetlen, és kínálhatod pirítóssal. 

Caprese receptje

Hozzávalók

  • 4 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó szárított
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, és a lecsepegtetett mozzarellával együtt vágd fel fél centi vastag szeletekre. Rendezd a mozzarellát és a paradicsomot egymással váltakozva, ízlésesen egy tálra vagy tányérra. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szárított oregánóval, díszítsd bazsalikommal, és locsold meg néhány csepp olívaolajjal. 
A tésztát is feldobhatod paradicsommal és mozzarellával, ez a fogás könnyű, nyári és finom. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük