Zamatos bodzabogyószörp tartósítószer nélkül: régi recept a nagyi konyhájából
Nem csak a bodza virágából, hanem a nagyon értékes bogyójából is készíthetsz zamatos szörpöt.
Ha szereted a bodzát, és fogyóban a nyár elején eltett szörpkészlet, akkor még most sem késő a hiányt pótolni. A vitaminban gazdag bogyójából is készíthetsz szirupot, ami még az immunrendszeredet is erősíti. Fontos, hogy teljesen befeketedett bogyójú fürtöket szedj csak.
Bodzabogyószörp receptje
Hozzávalók
- bodzabogyó
- 1 kg literenként cukor
- 2 mokkáskanál literenként citromsav
Elkészítés:
A bodzabogyót csipegesd le, de még egyszerűbb és gyorsabb, ha villával lehúzod a szárról. Mosd meg, és krumplinyomóval törd össze. Hagyd állni egy éjszaka, hogy levet eresszen. Botmixerrel turmixold össze, és szűrd le. A levet mérd le, majd add hozzá a cukrot, a citromsavat, és főzd 20 percig. Amikor már elkezd sűrűsödni, kanalazd át sterilizált üvegekbe. Kösd le celofánnal, légmentesen zárd le, állítsd fejre pár percre, majd mehet a dunsztba, azaz plédekkel jól takard le. Várd meg, míg kihűl.
A fügének is most van a szezonja. Töltve, kecskesajttal fenséges fogás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept