Barackos rácsos pite
Az igazi klasszikus finomságot még a nagyi is megirigyelné, úgyhogy jobb, ha viszel neki is egy-két szeletet belőle.
A barackszezon még mindig tombol, ezért érdemes a gyümölcsből készült süteménnyel kedveskedni a családnak vagy éppen a kollégáknak. A következő barackospite-recept ráadásul igen egyszerű, és gyorsan elkészül, nem kell egész nap a sütő mellett várakoznod.


Csak egy tortaformára és rengeteg barackra van szükséged, majd készítheted is a nagyszerű édességet, amit még a nagyi is megirigyelne.
Barackos rácsos pite
Hozzávalók:
- 80 dkg barack
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- pici tej
- őrölt szegfűszeg
A szoba-hőmérsékletű vajat a lisztbe morzsold bele, valamint add hozzá a cukrot, a sütőport és a tojást is. Kezdd el gyúrni, és annyi tejet adj hozzá, amíg közepes keménységű tésztát nem kapsz.
Felezd meg a tésztát, az egyik részét lisztezett deszkán nyújtsd ki. Egy torta- vagy piteformát kenj ki vajjal, szórj bele pici lisztet, és fektesd bele a tésztát úgy, hogy az oldalán a tészta picit kilógjon.
A barackot mosd meg alaposan, magozd ki, és egy villa segítségével pürésítsd. Keverd hozzá a cukrot, valamint ízlésed szerint őrölt szegfűszeget, és kend el a tésztán a masszát. A tészta másik feléből sodorj csíkokat, és rácsos alakzatban rakd a barack tetejére. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- muffin
Sárgabarackos muffin

- gyümölcs
- sütemény
Meggyes morzsasüti

- piskóta
- édességek