A legfinomabb bácskai rizses hús

Tökéletes hétvégi egytálétel

A szaftos húsok kedvelői biztos, hogy csillagos ötöst adnak erre a bácskai rizses húsra.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Csak egy csíkot húzott, de négy szív lett belőle: szuper körömminta »

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyanyáink még szerb rizses húsként emlegették, aztán a múlt század közepén bácskaira keresztelték a lecsós, fűszeres fogást. Készítheted sertéscombból, lapockából és tarjából is. Akkor az igazi, ha a rizs teljesen magába szívja a szaftot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paprika
  • 3 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, vágd fel 2x2 centis kockákra. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel. A paprikát és a paradicsomot szeld fel. Zsiradékon pirítsd meg a hagymát, majd húzd le az edényt a tűzről, és dobd rá a pirospaprikát. Tedd bele a húst is, és pirítsd meg. Utána sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Időközben a hús és a paradicsom is levet ereszt, de ha az elfő, pótold.

Fedd le, és ha már majdnem puha a sertés, rakd hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizst. Keverd jól össze. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepjen mindent, és lefedve párold készre körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a rizs is puha. Utána még hagyd kicsit a melegen, vagy néhány percre a sütőbe is beteheted.

Blog.hu ajánló