A legfinomabb bácskai rizses hús
Tökéletes hétvégi egytálétel
A szaftos húsok kedvelői biztos, hogy csillagos ötöst adnak erre a bácskai rizses húsra.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyanyáink még szerb rizses húsként emlegették, aztán a múlt század közepén bácskaira keresztelték a lecsós, fűszeres fogást. Készítheted sertéscombból, lapockából és tarjából is. Akkor az igazi, ha a rizs teljesen magába szívja a szaftot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paprika
  • 3 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, vágd fel 2x2 centis kockákra. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel. A paprikát és a paradicsomot szeld fel. Zsiradékon pirítsd meg a hagymát, majd húzd le az edényt a tűzről, és dobd rá a pirospaprikát. Tedd bele a húst is, és pirítsd meg. Utána sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Időközben a hús és a paradicsom is levet ereszt, de ha az elfő, pótold.

Fedd le, és ha már majdnem puha a sertés, rakd hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizst. Keverd jól össze. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepjen mindent, és lefedve párold készre körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a rizs is puha. Utána még hagyd kicsit a melegen, vagy néhány percre a sütőbe is beteheted.

Blog.hu ajánló