Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje

Oroszországban is így készítették

A Stroganoff-bélszín csodás ízek kombinációja.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Házi sminkfixáló spray csupán 3 összetevőből - Nem szárítja ki a bőröd »

Igen, valaki ráfestette a körmére: eddig sem értettük a kaki emojit »

Zsinórt kötött a hajába: elképesztően jó frizura lett belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Stroganoff-bélszín egy orosz grófi családról kapta a nevét, de francia szakács a megalkotója. Bár az éttermekben csiperkéből készítik, eredetileg vargányát használtak hozzá.

A Stroganoff-bélszín másik fontos kelléke az uborka, de a gyöngyhagyma sem maradhat el, ha az eredeti recept szerint készítik.

Stroganoff-bélszín

Hozzávalók:

  • 75 dkg bélszín
  • 20 dkg vargánya
  • 4-5 szem csemegeuborka
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A bélszínt enyhén klopfold ki, majd vágd csíkokra. A nagyobb gyöngyhagymákat vágd ketté, a hagymát kockázd fel, az uborkát pedig vágd hasábokra. A vargányát szabadítsd meg a szivacsos részétől.

A húst pirítsd meg a vajon, majd dobd mellé a hagymát, a gyöngyhagymát, a gombát és az uborkát, és pirítsd tovább. Mintegy tíz perc után öntsd hozzá a bort, és hagyd, hogy elpárologjon az alkohol.

Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg besűrűsödik. Tálalhatod rizzsel vagy tésztával, de krumplilángost is adhatsz mellé.

Blog.hu ajánló