Az eredeti káposztaleves receptje fogyókúrához
Ha megszabadulnál az itt-ott lerakódott kisebb feleslegtől, akkor készítsd el mennyei káposztaleves-receptünket! Egyél annyit, amennyi jólesik!
A káposztaleves a fogyókúrázók körében rendkívül ismert, hiszen ez az az étel, amiből bármennyit lehet enni a diéta alatt. Persze, ilyenkor szigorúan csak ezt lehet fogyasztani.
Ha te is úgy gondolod, hogy lenne egy-két kiló, amitől sürgősen megszabadulnál, akkor a káposztalevesnél jobbat keresve sem találhatsz. Így készítsd el!
Káposztaleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta
- 4 kis fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 2 zöldpaprika
- 2 zellergumó
- 2 leveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A káposztát mosd megalaposan, majd vágd egészen apró csíkokra. A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellergumót pucold meg, és darabold őket közepes nagyságúra a zöldpaprikával együtt.
Tedd fazékba a káposztával kísérve, és annyi vízzel engedd fel, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd, miután hozzáadtad a leveskockát.
Nagy lángon forrald fel, majd vedd vissza a tüzet, és hagyd, hogy nagyjából fél óra alatt készre rotyogjon. Amikor minden puha, szedd tányérokba, és a felaprított petrezselyemmel tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- krémleves
Hagymaleves másképp

- gomba
- leves
Tejszínes gombakrémleves petrezselyemmel

- leves
- ragu