Az eredeti francia saláta receptje

Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Szőrtelenítő krém házilag: 3 hozzávaló, és eltűnnek a pihék »

Bájos, csipkés felsők nyárra - Minden alakra van belőlük egy jó fazon »

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel.

Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót.

Francia saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A krumplit és a sárgarépát vágd apró kockákra, majd a zöldborsóval egyetemben külön-külön főzd meg őket. A tejfölt a majonézzel és a mustárral keverd össze.

Ebbe a mártásba keverd bele a lecsöpögtetett zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd meg, és csepegtess bele citromlevet. Tedd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Francia saláta másképp

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg párizsi vagy virsli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A zöldborsót és a kukoricát főzd meg. Az almát, az uborkát, a hagymát és a párizsit kockázd fel. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével keverd össze. Öntsd bele a lecsöpögtetett zöldségeket és a kockára vágott hozzávalókat. Végül keverd össze, ízlés szerint sózd meg, és tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt.

Francia saláta ruszlival

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg ruszli
  • 3 dkg mustár
  • 2 dl majonéz
  • citromlé

A sárgarépát, a zöldborsót és a burgonyát főzd meg, majd az almával, az uborkával és a ruszlival együtt kockázd fel mindet. A majonézből és a mustárból, a citromléből és ízlés szerint sóból készíts tartármártást, és keverd össze a felaprított hozzávalókkal. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Sovány francia saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sovány túró
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 4 dl kefir
  • mustár
  • citromlé
  • bors

A krumplit, a répát és a borsót főzd meg. A zöldségeket és az almát vágd apró darabokra. A túrót a kefirrel, egy kis mustárral, citromlével és ízlés szerint sóval, borssal turmixold össze. Végül öntsd rá a felvágott zöldségekre, és tedd hűtőbe.