Az eredeti francia saláta receptje
Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle.
Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel.
Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót.
Francia saláta
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 tubus majonéz
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg alma
- 20 dkg ecetes uborka
- 10 dkg krumpli
- 4 evőkanál mustár
- citromlé
- só
A krumplit és a sárgarépát vágd apró kockákra, majd a zöldborsóval egyetemben külön-külön főzd meg őket. A tejfölt a majonézzel és a mustárral keverd össze.
Ebbe a mártásba keverd bele a lecsöpögtetett zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd meg, és csepegtess bele citromlevet. Tedd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.
Francia saláta másképp
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 tubus majonéz
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg alma
- 20 dkg ecetes uborka
- 20 dkg kukorica
- 20 dkg párizsi vagy virsli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 evőkanál mustár
- citromlé
- só
A zöldborsót és a kukoricát főzd meg. Az almát, az uborkát, a hagymát és a párizsit kockázd fel. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével keverd össze. Öntsd bele a lecsöpögtetett zöldségeket és a kockára vágott hozzávalókat. Végül keverd össze, ízlés szerint sózd meg, és tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt.
Francia saláta ruszlival
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg alma
- 10 dkg ecetes uborka
- 10 dkg ruszli
- 3 dkg mustár
- 2 dl majonéz
- citromlé
- só
A sárgarépát, a zöldborsót és a burgonyát főzd meg, majd az almával, az uborkával és a ruszlival együtt kockázd fel mindet. A majonézből és a mustárból, a citromléből és ízlés szerint sóból készíts tartármártást, és keverd össze a felaprított hozzávalókkal. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sovány francia saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 20 dkg alma
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg sovány túró
- 10 dkg savanyú uborka
- 4 dl kefir
- mustár
- citromlé
- só
- bors
A krumplit, a répát és a borsót főzd meg. A zöldségeket és az almát vágd apró darabokra. A túrót a kefirrel, egy kis mustárral, citromlével és ízlés szerint sóval, borssal turmixold össze. Végül öntsd rá a felvágott zöldségekre, és tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke