Hagyományos zsidó édesség
Így készül a flódni
Az egyik legismertebb zsidó édességet nem könnyű elkészíteni, de nyugodtan állj neki, sikerülni fog.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dolgot nehezíti a négyféle töltelék, valamint az ötrétegnyi tészta elkészítése, de ha kitartó vagy, munkád gyümölcse egy szenzációsan finom édesség lesz.

A recept gondoskodik a jó hangulatról, pont egy pohárnyi bor marad az üvegben, amíg sül a finomság, azt fogyaszd el.

Flódni

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 60 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg mazsola
  • 6 dl száraz fehérbor
  • 4 tojás
  • 1 narancs

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a töltelékekkel, mert azoknak úgyis ki kell hűlniük, mielőtt a süteménybe kerülnek. Ami mindegyik tölteléknél egységes, hogy borban kell megpárolni. Az almát reszeld le, majd 1 dl borral főzd fel, adj hozzá 10 dkg cukrot és ízlésednek megfelelően egy kis fahéjat, majd tedd félre. A darált diót főzd fel 2 dl borral, 20 dkg cukorral, egy tojássárgájával és a mazsola felével, amikor kész, reszelj bele egy kis narancshéjat, majd ezt is tedd félre. Hátravan még a mák, ezt szintén 2 dl borral kell felfőznöd, a cukor és a mazsola mennyisége is megegyezik a dióéval, annyi a különbség, hogy még 2 dkg vaj is kell bele, hogy jó legyen, amikor pedig kész, szintén mehet rá narancshéj.

Ha mindezzel megvagy, jöhet a tészta. Tégy egy nagyobb tálba lisztet, és keverd el mindennel, ami megmaradt, add hozzá a maradék bort, vajat, három tojássárgáját, dolgozd össze alaposan, egy jól nyújtható tésztát kellett kapnod. Ezt oszd öt egyenlő részre, amik a rétegeket képezik majd. Végy elő egy tepsit, terítsd az aljára az első lapot, erre jöhet a mákos töltelék, aztán a következő lap, rá az almás, arra ismét egy réteg tészta, rá a dió, még egy réteg, arra a finom szilvalekvár, és végül a tetejére egy zárólap. Arra vékonyan tojásfehérje, hogy majd szép fényes legyen, és így mehet be a sütőbe, alacsony fokozaton süsd aranybarnára.

Édes ízek mindenkinek

Az édességeket nem lehet nem szeretni, és megunni is képtelenség őket, nézz be képgalériánkba pár ötletért!

Blog.hu ajánló