Az eredeti Cézár-saláta receptje
A saláta eredetileg sem majonézt, sem csirkét nem tartalmaz, szardellát viszont igen.
Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez igaz a Cézár-salátára is. Csirkével, pulykával, szardellával, uborkával, majonézzel is készítik, de az eredeti receptből ez utóbbi hiányzik.
A nyers tojás pedig ne ijesszen meg, de, ha így készíted, mindenképpen frissen fogyaszd el a salátát.
Hagyományos Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 2 fej római saláta
- 1 dl olívaolaj
- 1 szardella
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér
- 1 kiskanál mustár
- pár csepp Worchester-szósz
- parmezán
A nyers tojást és a szétnyomott szardellát keverd össze. Tedd bele az olaj nagy részét, egy pici mustárt és Worchester-szószt, majd forgácsold bele a parmezánt. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és az összetépkedett salátalevelekre öntsd rá. A kenyeret kockázd fel, és a felaprított fokhagymán pirítsd meg - némi olívaolajon. Végül ezt is keverd a salátához, és már fogyaszthatod is.
Csirkés Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell
- 1 fej saláta
- 2 teáskanál parmezán
- 1 dl tejszín
- 1 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál dijoni mustár
- olívaolaj
- citromlé
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- só
A tojássárgáját és a dijoni mustárt annyi olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salátát alaposan mosd meg, és szedd leveleire. Egy sor levélre rétegezz egy sornyi húst, majd kenyérkockát, és az öntettel locsold meg. Tegyél rá még egy sor levelet, húst, kenyérkockát és öntetet, majd szórd meg parmezánnal.
Ínyenc Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 4 evőkanál méz
- 2 szelet kenyér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 fej jégsaláta
- 1 pohár joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál Piros Arany
- 1 evőkanál majonéz
- olívabogyó
- bors
- só
A húst mosd meg, majd csíkozd fel. Az olívaolajat két evőkanál mustárral, három evőkanál mézzel, szójaszósszal és Piros Arannyal keverd ki. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd forgasd bele a húsokat. Fedd le, és éjszakára tedd hűtőbe, hogy alaposan bepácolódjon. A joghurtot a majonézzel, a maradék mustárral és mézzel, valamint a sóval és a borssal keverd össze. A megmosott salátaleveleket tépkedd össze, és szórd rá a felkockázott paradicsomot és újhagymát, illetve az olívabogyót. Pici olívaolajjal keverd össze. A húscsíkokat süsd ki olívaolajon, majd szedd ki őket, és ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a kenyérkockákat. A húst és a kenyeret is keverd a salátához, majd locsold meg a joghurtos öntettel, és már fogyaszthatod is.
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy szett féldrágakövekkel27 990 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy beakasztós ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc szögletes cirkónia díszítéssel14 990 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
Spenótos Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 5 dkg spenót
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 fej saláta
- 1 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- só
A fokhagymát zúzd össze, majd keverd habosra az olívaolajjal és a citromlével. Tedd bele a tojássárgáját, a mustárt, és keverd simára. Szórd bele a lereszelt parmezán felét, és ízlésed szerint sózd is meg. A spenótot mosd meg alaposan, majd tépd kisebb darabokra. Öntsd rá a már elkészített öntetet, és szórd meg a maradék reszelt sajttal.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell