Így készítsd a tökéletes rántott húst

A vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása a rántott hús, most megmutatjuk, hogyan készítsd el pontosan! Bundázásra fel!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó rántott hús alapja a megfelelően kiválasztott hús, igyekezz olyat találni, amit az egész család szeret, így biztos lehetsz a sikerben.

A kiválasztásnál figyelj arra, hogy az elkészült fogás majd ne lehessen túl száraz, illetve mócsingos, ehhez az egyik legalkalmasabb húsfajta a sertéskaraj.

Rántott sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 3 darab tojás
  • 40 dkg liszt
  • 4 darab száraz kifli
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki, de tényleg csak annyira, hogy a rostok fellazuljanak. Ezután sózd be a szeleteket, majd tedd félre. A száraz kifliket egy tálba reszeld le, az ebből kapott zsemlemorzsában fogod megforgatni majd a húsokat. 

Végy elő még két tálat, az egyikbe szitáld le a lisztet, a másikba pedig üsd bele a három tojást, és add hozzá a tejet. Egy serpenyőbe önts olajat, annyit, majd a húsokat épphogy ellepje, és forrósítsd fel. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Amint ezzel megvagy, tedd a forró olajba őket, utána pedig közepes lángon süsd, amíg aranybarnák nem lesznek. 

Még több hazai fogás!

Ha szereted az itthoni ízeket, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló