Így készítsd a tökéletes rántott húst
A vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása a rántott hús, most megmutatjuk, hogyan készítsd el pontosan! Bundázásra fel!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó rántott hús alapja a megfelelően kiválasztott hús, igyekezz olyat találni, amit az egész család szeret, így biztos lehetsz a sikerben.

A kiválasztásnál figyelj arra, hogy az elkészült fogás majd ne lehessen túl száraz, illetve mócsingos, ehhez az egyik legalkalmasabb húsfajta a sertéskaraj.

Rántott sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 3 darab tojás
  • 40 dkg liszt
  • 4 darab száraz kifli
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki, de tényleg csak annyira, hogy a rostok fellazuljanak. Ezután sózd be a szeleteket, majd tedd félre. A száraz kifliket egy tálba reszeld le, az ebből kapott zsemlemorzsában fogod megforgatni majd a húsokat. 

Végy elő még két tálat, az egyikbe szitáld le a lisztet, a másikba pedig üsd bele a három tojást, és add hozzá a tejet. Egy serpenyőbe önts olajat, annyit, majd a húsokat épphogy ellepje, és forrósítsd fel. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Amint ezzel megvagy, tedd a forró olajba őket, utána pedig közepes lángon süsd, amíg aranybarnák nem lesznek. 

Még több hazai fogás!

Ha szereted az itthoni ízeket, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló