A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Az olasz tésztákat mindenki szereti, sőt, imádja, hiszen egyszerűen mindegyik isteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az utcán sétálva teljesen véletlenszerűen kiválasztva megkérdeznél tíz embert, hogy mit eszik a legszívesebben, többségük minden bizonnyal valamilyen olasz tésztát nevezne meg. Az olasz konyha büszkeségeinek népszerűsége évtizedek óta töretlen, ami nem véletlen: finomak, változatosak, és gyorsan elkészíthetőek.

A tenger temérdek élőlény otthona, ezek közül szinte bármit megfőzhetsz, és egy jó adag spagettivel elkeverve finom és egészséges vacsorát varázsolhatsz belőle. Isteni tészta tonhallal »

Az egyszerűség az egyik legjobb érv a tészták mellett, egy kis fűszer, némi sonka vagy szalonna, és már kész is a finom vacsora. Olaszos tészta 15 perc alatt »

Paradicsom és bazsalikom nélkül nem élet az élet, velük viszont csupa vidámság, ha pedig tésztára teszed őket, nincs olyan, aki ellen tudna állni. 20 perces paradicsomos tészta »

Olívás-paradicsomos-szardellás tészta, vagy ahogy a hazájában hívják: pasta puttanesca. Ez az egyik legrégebbi tésztarecept, minél délebbre mész, annál sűrűbben érezheted az illatát. Lazacos tészta »

Pár szem gomba és egy gerezd fokhagyma is elegendő lehet ahhoz, hogy egy gyors, finom és nem utolsósorban laktató ebédet összedobj. Gombás tagliatelle »

Fenyőmag, bazsalikom és fokhagyma, na meg persze egy jó adag tészta, ha ez van nálad, baj nem lehet, készíts pestót, és tedd a tésztára.

Illatos gombás szósszal is készítheted, ennek is kevesen fognak tudni ellenállni, és egy pohár borral kiegészítve igazán kellemes vacsora. Gombás-húsos canelloni »

Nemcsak a tengeri, hanem a folyami állatok is kifejezetten jól állnak a tésztának, egy kis tejszínnel és pár fűszerrel kiegészítve isteni.

Minden olasz mamma receptfüzetének első oldalán szerepel a maffiafilmekből már jól ismert olasz húsgolyós tészta, temérdek paradicsomszósszal. Húsgombócos spagetti »

A legnépszerűbb hazai hús és a világon legnépszerűbb étel találkozása remek ételt alkot, némi paradicsommal és pirított csirkemellel bárkit levehetsz a lábáról.

Finom tészták bármilyen alkalomra

Legyen gyors ebéd, laktató vacsora, vagy egy hétvégi lakoma a családdal, a tésztának mindig helye van az étkezőasztalon. A tetejére némi parmezán, a tányér mellé pedig egy jó pohár bor, és máris teljes az élvezet.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük