Az eredeti dobostorta receptje
A roppanós karamelltetejű dobostortának lehetetlen ellenállni, és igazi konyhai fegyvertény elkészíteni.
A dobostorta nemzeti eledel, a roppanó tetejű csokoládés tortát Dobos C. József alkotta meg először, és ezért nem lehetünk elég hálásak neki.
A tortagyártásba akkor érdemes belefogni, ha van időd, és nem kell kapkodnod, ugyanis nem éppen 30 perces süteményről van szó.
Dobostorta
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 tojás
- 1 rúd vanília
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál vaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítés ideje:
Körülbelül két óra.
Elkészítés menete:
A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára, és hagyd megdermedni.
A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.
OLVASD EL EZT IS!
- fánk
- magyaros
Így készül a forgácsfánk
- alkohol
- gyümölcs
Részeges-gyümölcsös palacsinta tésztaalaprecepttel
- rétes
- kolbász