A 4 legfinomabb tavaszi krémleves
Íme, négy krémleves, amit egy hosszú, fáradságos nap után is öröm elkészíteni. Vitaminbomba a tavaszi zsongásban.
Az igazi tavasz már nem sokáig várat magára. Készülj fel rá te is - négy gyorsan elkészíthető krémlevessel. Olyan recepteket kínálunk neked, melyeket végre friss, vitaminban gazdag zöldségekből, gyümölcsökből készíthetsz el.
Ráadásul nagyon laktatóak is, viszont nem hizlalnak, így akkor sem kell lemondanod róluk, ha már elkezdted nyárra formába hozni magad.
Avokádó-krémleves
Hozzávalók:
- 8 dl zöldségleves
- 2 avokádó
- 2 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl fehérbor
- fél vöröshagyma
- méz
- só
- bors
Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magját, és a húsát kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és a vajban picit párold meg. Öntsd fel a fehérborral és a levessel, majd főzd 5 percig. Keverd bele a tejszínt, és ízesítsd sóval, borssal, mézzel. Turmixold össze, majd tedd bele az avokádó kétharmadát, és mixeld újra. Picit forrósítsd fel, és tálaláskor szórd bele a megmaradt avokádódarabkákat.
Céklakrémleves
Hozzávalók:
- 1 liter tyúkhúsleveslé
- 30 dkg cékla
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál étolaj
- 1 dl száraz rozé
- 1 fej vöröshagyma
- citromlé
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel. A céklát hámozd meg, majd szeleteld fel. A hagymát pirítsd meg, szórd rá a céklát, és 3-4 percig pirítsd együtt. A húsleveslével és a borral öntsd fel, majd ízlésed szerit fűszerezd. Fedd le, és addig főzd, míg a cékla megpuhul. Mixerrel pépesítsd, majd forrald fel, de ne főzd tovább. A tejszínt apránként, folytonos kevergetés mellett öntsd bele. Citromlevet csepegtess bele, hogy még pikánsabb ízt kapjon.
Spenótkrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg spenót
- 20 dkg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg mandulareszelék
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál cukor
- só
- bors
A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Öntsd a spenóthoz. Tedd bele a zúzott fokhagymát is, illetve fűszerezd sóval, borssal. Pici vízzel öntsd fel, és főzd puhára a krumplit. Ha túl sok a leve, önts le belőle. A tejszínt add hozzá, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, reszelt sajttal és a mandulareszelékkel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kókusztejes banánkrémleves
Hozzávalók:
- 10 dkg darabolt mandula
- 3 dl kókusztej
- 2 banán
- fél csomag vaníliás cukor
- méz
Az egyik banánt darabold fel, és a vaníliás cukorral, valamint a mézzel turmixold össze. Forrald fel a kókusztejet, és tedd bele a banánt. Hagyd kihűlni, de közben karikázd fel a másik banánt is. Tedd bele azt is a levesbe, és tálaláskor szórd meg mandulával.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab