Málnás somlói galuska

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A somlói galuska szinte mindenkinek gyermekkora kedvenc édessége közé tartozott, most egy kicsi változtatással készítettem. A málnás is nagyon finom. Kiváló desszert lehet egy kiadós ebéd után.

Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt

A töltelékhez

  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg málna
  • 2 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A öntethez

  • 20 dkg málna
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

A díszítéshez

  • 3 dl hideg habtejszín
  • friss málna
Recept idők

Elkészítés:

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egy 30x30 cm-es lapot kenünk belőle, és 170 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk.

3. A töltelékhez kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral. A málnát 1 dl vízzel és a maradék 5 dkg cukorral egy lábosban forrásig hevítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük a maradék 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Alacsony fokozaton 1 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.

4. Két rétegben megtöltjük a krémmel a piskótalapokat úgy, hogy egy vékony rétegben a tetejére is jusson. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

5. Az öntethez a málnát, 1 dl vizet és a cukrot forrásig hevítjük egy lábosban, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük a maradék fél dl vízben elkevert keményítővel. Félretesszük kihűlni.

6. A kihűlt somlóit fagylaltkanállal kelyhekbe kanalazzuk, 2-3 evőkanál öntetet teszünk rá. Tálalás előtt a felvert tejszínhabbal és friss málnával díszítjük.

Blog.hu ajánló