Élesztős fánk

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nálunk nagyon bevált recept, előtte többfélét kipróbáltunk, aztán a nagymamám talált rá erre a receptre, és azóta ezt szoktuk készíteni a családban, ha fánkot akarunk enni!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg finomliszt
  • 1 db egész tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 5 evőkanál sertészsír vagy olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl meleg tej
  • 5 dl napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Az élesztőt kevés tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk.
2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, és a liszt kivételével az összes hozzávalóval simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet is, majd jó hólyagosra dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk.
4. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, ellapítjuk és kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára pakoljuk őket, és ismét kelni hagyjuk.
5. Olajban kisütjük, majd meghintjük porcukorral.
6. Házi baracklekvárral tálaljuk.

Blog.hu ajánló