Élesztős fánk
Ez nálunk nagyon bevált recept, előtte többfélét kipróbáltunk, aztán a nagymamám talált rá erre a receptre, és azóta ezt szoktuk készíteni a családban, ha fánkot akarunk enni!
Élesztős fánk
Hozzávalók 6 személyre
- 100 dkg finomliszt
- 1 db egész tojás
- 4 db tojássárgája
- 5 evőkanál sertészsír vagy olvasztott vaj
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg élesztő
- 5 dl meleg tej
- 5 dl napraforgóolaj
Elkészítés:
1. Az élesztőt kevés tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk.
2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, és a liszt kivételével az összes hozzávalóval simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet is, majd jó hólyagosra dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk.
4. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, ellapítjuk és kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára pakoljuk őket, és ismét kelni hagyjuk.
5. Olajban kisütjük, majd meghintjük porcukorral.
6. Házi baracklekvárral tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept