Élesztős fánk

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nálunk nagyon bevált recept, előtte többfélét kipróbáltunk, aztán a nagymamám talált rá erre a receptre, és azóta ezt szoktuk készíteni a családban, ha fánkot akarunk enni!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg finomliszt
  • 1 db egész tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 5 evőkanál sertészsír vagy olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl meleg tej
  • 5 dl napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Az élesztőt kevés tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk.
2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, és a liszt kivételével az összes hozzávalóval simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet is, majd jó hólyagosra dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk.
4. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, ellapítjuk és kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára pakoljuk őket, és ismét kelni hagyjuk.
5. Olajban kisütjük, majd meghintjük porcukorral.
6. Házi baracklekvárral tálaljuk.

Blog.hu ajánló