4 olcsó rakottas januárra
A káposzta kevés kalóriát tartalmaz, rakottasként pedig variálhatod az ízeket. Januárban különösen jó választás, hiszen ilyenkor a pénztárca már karcsúbb.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss zöldségekből készült ételnek nincs párja. Íme, négy mesés rakott kelkáposzta receptje - könnyen elkészítheted, legyél vega vagy húsimádó.

A kelkáposzta magas ásványianyag- és fehérjetartalma miatt nagyon egészséges. Ezen kívül C-, valamint B1- és B2-vitaminban sem szűkölködik.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

A sertéshúst daráld le. A hagymát aprítsd fel, pici olajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, és szórd meg pirospaprikával. Ha kész, keverd hozzá a már megfőzött rizst. Öntsd fel kevés vízzel, és pirítsd meg. A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg.

Hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját rakd ki vele. Erre tegyél a húsos, rizses masszából, majd még egy réteg káposztát. Simítsd rá a tetejére a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd meg.

Paradicsomos rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 10 tojás
  • 3 doboz tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • víz
  • olaj

A kelkáposztát szedd leveleire, és alaposan mosd meg. Ezután sós vízben főzd félpuhára. A tojást főzd keményre, majd szedd le a héját. A vöröshagymát aprózd fel, pici olajon pirítsd meg, majd szórd rá a rizst, engedd fel pici vízzel, és főzd meg. Egy jénai tál aljába tegyél káposztaleveleket, majd egy sor rizst, egy sor felszeletelt főtt tojást, és végül pár karika paradicsomot. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók, de figyelj arra, hogy felülre káposzta kerüljön. A tejfölt kend rá egyenletesen a tetejére, és süsd meg.

Rakott kel vegáknak

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 25 dkg rizs
  • 12 dkg mozzarella
  • 10 dkg kéksajt
  • 2,5 dl sűrű tejszín
  • 2 teáskanál szárított majoránna
  • 1 nagy tejföl
  • bors

A kelkáposztát szedd leveleire, majd főzd meg. A rizst szintén. Eközben a tejfölt sóval, borssal és majoránnával ízesítsd. Egy kisebb tepsi aljába tegyél káposztaleveleket. Simíts rá a rizsből, majd locsold rá a tejföl egyharmadát és a kéksajt felét. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposztát tegyél, erre kend rá a maradék tejfölt, és reszeld rá a mozzarellát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Gombás rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • bors

A rizst és a kelkáposztát külön-külön főzd meg. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, és szórd rá a felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózd, borsozd, és hagyd, hogy megpárolódjon. Ha kész, a rizst a gombával és a frissen felaprított petrezselyemmel keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki. Tegyél bele egy sor káposztalevelet, egy sor gombás rizst és egy sor tejfölt. Folytasd a rétegezést egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 10 percet. Ekkor vedd ki, reszeld rá a tetejére a sajtot, majd tedd vissza még negyed órára.

Blog.hu ajánló