4 isteni, fűszeres padlizsánkrém
Ezt a pompás színű zöldséget nem csak sütve, rántva vagy töltve, de krém formájában is érdemes kipróbálnod. Igazi csajos finomság!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kenheted kenyérre, péksüteményre, tortilla chipsre vagy csak pirítósra. A padlizsánkrém így is, úgy is finom.

Hűtőszekrényben tartva akár öt napig is eláll.

Bármelyik krémet lazíthatod egy kevés joghurttal, és mártogathatsz bele zöldségeket is.

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • fehérbors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára. Eközben a hagymát reszeld le. A sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal.

Majonézes padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 deci majonéz

A padlizsánt süsd meg, majd kapard ki a belsejét. A fokhagymát zúzd össze, hintsd meg egy kevés sóval, majd keverd el a padlizsánnal. Locsold meg a citromlével, és egy robotgéppel pürésítsd az egészet. Ezután adagonként keverd hozzá a majonézt, folyamatosan kóstolgatva.

Paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 paprika
  • 2 nagyobb paradicsom

A padlizsánt süsd meg, és kapard ki a belsejét. A paprikát daráld le, a paradicsomot pedig nagy lyukú reszelőn reszeld le. Felmelegített olajon pirítsd meg a paprikát, és negyed órán át folyamatos kevergetés mellett főzd. Ezután add hozzá a padlizsánt, sózd meg, majd öntsd hozzá a paradicsomot is. Forrald az egészet körülbelül 10 percig.

Babos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 paprika
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • petrezselyemzöld

A padlizsánt a paprikával együtt süsd meg - a paprika hamarabb elkészül, vigyázz, ne égjen meg. Mindkettőről szedd le a héjat, távolítsd el a magokat. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, a babkonzervet csöpögtesd le. A paprika és a padlizsán húsát a babbal, a hagymával és a citromlével együtt pürésítsd össze, majd adj hozzá annyi olajat, hogy pépes állagú legyen. Fűszerezd tetszés szerint, és vágott petrezselyemmel gazdagítsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló