4 isteni, fűszeres padlizsánkrém

Ezt a pompás színű zöldséget nem csak sütve, rántva vagy töltve, de krém formájában is érdemes kipróbálnod. Igazi csajos finomság!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kenheted kenyérre, péksüteményre, tortilla chipsre vagy csak pirítósra. A padlizsánkrém így is, úgy is finom.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hűtőszekrényben tartva akár öt napig is eláll.

Bármelyik krémet lazíthatod egy kevés joghurttal, és mártogathatsz bele zöldségeket is.

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • fehérbors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára. Eközben a hagymát reszeld le. A sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal.

Majonézes padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 deci majonéz

A padlizsánt süsd meg, majd kapard ki a belsejét. A fokhagymát zúzd össze, hintsd meg egy kevés sóval, majd keverd el a padlizsánnal. Locsold meg a citromlével, és egy robotgéppel pürésítsd az egészet. Ezután adagonként keverd hozzá a majonézt, folyamatosan kóstolgatva.

Paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 paprika
  • 2 nagyobb paradicsom

A padlizsánt süsd meg, és kapard ki a belsejét. A paprikát daráld le, a paradicsomot pedig nagy lyukú reszelőn reszeld le. Felmelegített olajon pirítsd meg a paprikát, és negyed órán át folyamatos kevergetés mellett főzd. Ezután add hozzá a padlizsánt, sózd meg, majd öntsd hozzá a paradicsomot is. Forrald az egészet körülbelül 10 percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Babos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 paprika
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • petrezselyemzöld

A padlizsánt a paprikával együtt süsd meg - a paprika hamarabb elkészül, vigyázz, ne égjen meg. Mindkettőről szedd le a héjat, távolítsd el a magokat. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, a babkonzervet csöpögtesd le. A paprika és a padlizsán húsát a babbal, a hagymával és a citromlével együtt pürésítsd össze, majd adj hozzá annyi olajat, hogy pépes állagú legyen. Fűszerezd tetszés szerint, és vágott petrezselyemmel gazdagítsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük