4 isteni, fűszeres padlizsánkrém
Ezt a pompás színű zöldséget nem csak sütve, rántva vagy töltve, de krém formájában is érdemes kipróbálnod. Igazi csajos finomság!

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

10 esküvői ruhatrend, amit ismerned kell, ha idén mész férjhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kenheted kenyérre, péksüteményre, tortilla chipsre vagy csak pirítósra. A padlizsánkrém így is, úgy is finom.

Hűtőszekrényben tartva akár öt napig is eláll.

Bármelyik krémet lazíthatod egy kevés joghurttal, és mártogathatsz bele zöldségeket is.

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • fehérbors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára. Eközben a hagymát reszeld le. A sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal.

Majonézes padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 deci majonéz

A padlizsánt süsd meg, majd kapard ki a belsejét. A fokhagymát zúzd össze, hintsd meg egy kevés sóval, majd keverd el a padlizsánnal. Locsold meg a citromlével, és egy robotgéppel pürésítsd az egészet. Ezután adagonként keverd hozzá a majonézt, folyamatosan kóstolgatva.

Paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 paprika
  • 2 nagyobb paradicsom

A padlizsánt süsd meg, és kapard ki a belsejét. A paprikát daráld le, a paradicsomot pedig nagy lyukú reszelőn reszeld le. Felmelegített olajon pirítsd meg a paprikát, és negyed órán át folyamatos kevergetés mellett főzd. Ezután add hozzá a padlizsánt, sózd meg, majd öntsd hozzá a paradicsomot is. Forrald az egészet körülbelül 10 percig.

Babos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 paprika
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • petrezselyemzöld

A padlizsánt a paprikával együtt süsd meg - a paprika hamarabb elkészül, vigyázz, ne égjen meg. Mindkettőről szedd le a héjat, távolítsd el a magokat. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, a babkonzervet csöpögtesd le. A paprika és a padlizsán húsát a babbal, a hagymával és a citromlével együtt pürésítsd össze, majd adj hozzá annyi olajat, hogy pépes állagú legyen. Fűszerezd tetszés szerint, és vágott petrezselyemmel gazdagítsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló