4 csodás túrós-sajtos pogácsa
A nagyi túrós pogácsája bizonyára felülmúlhatatlan, de azért próbálkozz te is, biztosan nagy sikert fogsz aratni a családban.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyermekkori ízekre vágysz? Ne várd meg, míg eljutsz a nagyihoz, helyette készíts te egy tepsi túrós    pogácsát, és lepd meg őt! Következő receptjeinket igazán könnyedén el lehet készíteni, így akkor is nyugodtan belevághatsz, ha kezdő háziasszony vagy.

A jó pogácsa titka abban rejlik, hogy nem szabad túlsütni, mert hamar kiszárad. A sütési idő első tíz perce után többször is ellenőrizd egy fogvájóval vagy hústűvel, és, ha már nem ragad, akkor vedd ki gyorsan.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 1 tojássárgája

A    túrót a vajjal morzsold össze. Szitáld hozzá a lisztet, és sózd meg ízlésed szerint. Az összegyúrt tésztát tedd legalább fél órára hűtőbe.

Nyújtsd ki, és kend meg a tetejét tojássárgájával. Szaggasd ki a tésztát, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 30-35 percig süsd.

Túrós pogácsa pirospaprikával

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • fél élesztő
  • pici tej
  • csipetnyi cukor

Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsold bele, és futtasd fel. A vajat és a túrót morzsold bele, majd üss bele két tojássárgáját. Gyúrd össze az egészet az élesztővel, a sóval és a pirospaprikával, majd meleg helyen keleszd duplájára.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és a tetejét kend meg a maradék tojással. A tetejét szórd meg    sajttal, szaggasd ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektesd bele a pogácsákat. Előmelegített sütőbe tedd be a tepsit, és süsd aranybarnára.

Krumplis-túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só

A krumplit hámozd meg, majd forró vízben főzd meg. Törd össze, hagyd kihűlni, majd a túróval, a vajjal és a sóval kezdd el összegyúrni. Annyi lisztet szitálj hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapj.

Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát, és szaggasd ki egy kisebb szájú pohár segítségével. A tojást verd fel, és kend meg vele a pogik tetejét. Szórd meg picit reszelt sajttal, és előmelegített tepsiben süsd aranybarnára.

Tejfölös-túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só

A lisztbe morzsold bele a vajat. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben futtasd fel, majd a tejföllel, az élesztővel, a túróval, az egyik tojássárgájával és a sóval keverd a liszthez. Gyúrd össze a tésztát nagyjából kétujjnyi vastagra.

A tészta tetejére szórd rá a lereszelt    sajtot, majd tekercseld fel, takard le, és hagyd állni fél órát. Ezután újra nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és kend meg a tetejét a másik tojássárgájával. Ízlésed szerint a tetejét is szórd meg sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Leadképünk a Flickr.com-ról származik, és robot-girl készítette.

OLVASD EL EZT IS!

rongyos kifli
  • reggeli
  • sütemény

A rongyos kifli receptje

Blog.hu ajánló