4 hipergyors tészta hétköznap vacsira
A tésztát mindenki szereti, ráadásul gyorsan összeütheted a legfinomabbakat, így jut időd a pihenésre.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Füstölt lazacos farfalle

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tejszín
  • 500 g farfalle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kicsi chilipaprika
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál kapribogyó
  • 200 g füstölt lazac
  • kevés olaj

Főzd meg a tésztát. A fokhagymát vágd apróra, és a chilivel együtt olajon melegítsd meg. Ne pirítsd! Szűrd le a tésztát, és öntsd egy nagy tálba.

Tedd a citromhéjat és a kapribogyót az olajba, majd öntsd rá a tejszínt, és forgasd bele a darabokra szedett füstölt lazacot.

Csak épphogy melegítsd össze, és már teheted is a tésztára. Forgasd össze, de vigyázz, hogy a lazac ne nagyon törjön össze.

Pikáns tésztasaláta bazsalikommal

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db sárga húsú paprika
  • 10 g bazsalikom
  • 20 szem olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-4 evőkanál fehér balzsamecet
  • 4-6 evőkanál olívaolaj

A tésztát forró, sós vízben főzd 12 percig. A hagymát és a paprikát kockázd fel. Az előkészített hozzávalókat keverd el az apróra tépkedett bazsalikommal és a kettévágott olajbogyókkal.
Az ecetet sóval, borssal és a finomra vágott fokhagymával ízesítsd. Keverd hozzá az olajat. A salátát locsold meg az öntettel, és rövid ideig hagyd állni. Rakd tálra, és szórd meg frissen őrölt borssal.

Gyors zöldséges spagetti

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 4-5 vékony szelet húsos szalonna
  • 2 cukkíni
  • 250 g koktélparadicsom
  • 4 evőkanál pesto
  • frissen reszelt parmezán sajt
  • kevés olaj

Főzd ki a spagettit forrásban lévő, bő, sós vízben 10-12 perc alatt.
A szalonnát vágd apróra, és egy kevés olajon pirítsd ropogósra. Dobd bele az apróra kockázott cukkínit és a félbevágott paradicsomokat, és süsd 2-3 percig.
Amikor a tészta megfőtt, tegyél néhány evőkanálnyit a főzővízből a zöldségekhez, majd szűrd le a tésztát, és öntsd a zöldséghez. Tedd bele a pestót, és alaposan forgasd össze, hogy mindent jól bevonjon. Parmezánt szórj a tetejére.

Hagymás-sajtos spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 2 fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szál újhagyma
  • 10 dkg rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, őrölt fehérbors
  • egy csokor petrezselyem

A spagettit főzd meg bő, forró vízben, majd szűrd le. A lilahagymát kockázd fel, az újhagymát karikázd, a fokhagymát pedig nyomd össze egy kés lapjával. Az olaj felén futtasd meg a lila- és zöldhagymát, majd tedd rá a fokhagymát, keverd el, kicsit párold, de vigyázz, hogy ne pörkölődjön meg, különben a fokhagyma megkeseredik. Öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, majd add hozzá a reszelt sajtot. Bármilyen sajtot választhatsz a magad vagy a család ízlése szerint. Keverd össze a tésztával, majd szórd meg a felaprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló