Őszibarack sütemény

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hű, de régen sütöttem! Pedig tényleg finom, minél tovább áll, hűvös helyen, annál finomabb, állásban \"összeérős\" sütemény.
Előre elkészíthető, jól eltartható.
Leginkább lakodalmas süteményként ismerik sokan, pedig bármikor megállja a helyét !
Dekoratív, mutatós és nagyon finom, különleges édesség. Készítsétek el!

Hozzávalók 8 személyre:

  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál cukor (kristály)
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • egy tojás nagyságú zsír
  • 1/2 citrom leve, reszelt héja
  • 45-50 dkg liszt

Töltelék

  • a kikapart tészta \"bele\"
  • 25 dkg baracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 2 púpozott evőkanál natúr kakaópor
  • 1 dl rum vagy egy kis üveg rumaroma (ha rumaroma, akkor még 2 evőkanál lekvárt pluszban tegyünk hozzá, hogy elég szaftos legyen az állaga)
Recept idők

Elkészítés:

A liszt kivételével a hozzávalókat jól kikeverjük.
Végül összegyúrjuk a liszttel. Olyan állagú legyen, hogy golyókat tudjunk formálni belőle. Nekem 24 darab jött ki. Egyesével golyókká formáljuk és zsírpapiros tepsire rakosgatjuk, kicsit távolabb egymástól.
180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük.

Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a belsejüket. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lekvárt és az ízesítőket, jó alaposan összedolgozzuk. Legegyszerűbb kézzel végezni. Ezután egyesével megtöltjük a kivájt pogácsákat, majd két felet összeillesztünk.

Már csak dekorálni kell.....lehet ételfestékkel is, de én ezt a megoldást választottam: sárgabaracklekvárral és meggybefőtt levével festettem meg. Ezután beleforgattam kristálycukorba, hogy \"hamvassá\" varázsoljam.
Kis levélkével díszítettem.

Hűvös helyen tartandó, jól eláll, mondjuk pl. egy hűvös spejzban.

Jó sütögetést kívánok!

Tipp: ha szaftosabb állagúra készítjük a tölteléket, állás közben magába szívja a nedvességet és egy kissé puhább lesz, de nem lesz teljesen puha a tésztája.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló