Gesztenyés rolád

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor

Krém

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • rum/rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A hagyományos módon piskótatekercset készítünk. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk szét, majd utóbbiból nagyon kemény habot verünk. Ha úgy meg tudjuk fordítani a tálat, hogy nem folyik ki a hab, akkor jó. Hozzáadjuk a cukrot kanalanként, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Ezt lassú mozdulatokkal keverjük hozzá, és semmiképpen ne géppel. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (vékony legyen a tészta) tesszük, és szép sárgára megsütjük. A sütőből kivéve a papírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Ha kihűl, megtöltjük a következő krémmel:

A gesztenyemasszát, a vajat (1-2 órával korábban vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni) és a cukrot alaposan összekeverjük gépi habverővel, majd rákenjük a tekercsre.
Tipp: A tetejére is kenhetsz masszát, vagy csokipudingot.

Blog.hu ajánló