Gesztenyés rolád
Gesztenyés rolád
Hozzávalók 6 személyre
Piskótához
- 5 tojás
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
Krém
- 25 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- rum/rumaroma
Elkészítés:
Tészta:
A hagyományos módon piskótatekercset készítünk. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk szét, majd utóbbiból nagyon kemény habot verünk. Ha úgy meg tudjuk fordítani a tálat, hogy nem folyik ki a hab, akkor jó. Hozzáadjuk a cukrot kanalanként, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Ezt lassú mozdulatokkal keverjük hozzá, és semmiképpen ne géppel. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (vékony legyen a tészta) tesszük, és szép sárgára megsütjük. A sütőből kivéve a papírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Ha kihűl, megtöltjük a következő krémmel:
A gesztenyemasszát, a vajat (1-2 órával korábban vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni) és a cukrot alaposan összekeverjük gépi habverővel, majd rákenjük a tekercsre.
Tipp: A tetejére is kenhetsz masszát, vagy csokipudingot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept