Gesztenyés rolád

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés rolád

Hozzávalók 6 személyre

Piskótához

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor

Krém

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • rum/rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A hagyományos módon piskótatekercset készítünk. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk szét, majd utóbbiból nagyon kemény habot verünk. Ha úgy meg tudjuk fordítani a tálat, hogy nem folyik ki a hab, akkor jó. Hozzáadjuk a cukrot kanalanként, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Ezt lassú mozdulatokkal keverjük hozzá, és semmiképpen ne géppel. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (vékony legyen a tészta) tesszük, és szép sárgára megsütjük. A sütőből kivéve a papírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Ha kihűl, megtöltjük a következő krémmel:

A gesztenyemasszát, a vajat (1-2 órával korábban vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni) és a cukrot alaposan összekeverjük gépi habverővel, majd rákenjük a tekercsre.
Tipp: A tetejére is kenhetsz masszát, vagy csokipudingot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük