Gesztenyés rolád

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyés rolád

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor

Krém

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • rum/rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A hagyományos módon piskótatekercset készítünk. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk szét, majd utóbbiból nagyon kemény habot verünk. Ha úgy meg tudjuk fordítani a tálat, hogy nem folyik ki a hab, akkor jó. Hozzáadjuk a cukrot kanalanként, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Ezt lassú mozdulatokkal keverjük hozzá, és semmiképpen ne géppel. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (vékony legyen a tészta) tesszük, és szép sárgára megsütjük. A sütőből kivéve a papírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Ha kihűl, megtöltjük a következő krémmel:

A gesztenyemasszát, a vajat (1-2 órával korábban vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni) és a cukrot alaposan összekeverjük gépi habverővel, majd rákenjük a tekercsre.
Tipp: A tetejére is kenhetsz masszát, vagy csokipudingot.

Ezt is szeretjük