Szilvásgombóc

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 1 kanál zsír
  • 1 kis kanál só
  • 1 üveg szilvabefőtt
  • fahéj
  • porcukor
  • 1 vaníliás puding
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

Miután a krumplit megfőztük, kissé kihűtjük, megtörjük, belekerül a zsír és a só, valamint a liszt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, négyzeteket vágunk.
A kimagozott szilvát ráhelyezzük, pici fahéjat szórunk rá, majd gombócokká formázzuk.
Forró vízben kifőzzük őket, úgy hogy ha feljönnek a víz tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni, majd pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
A befőtt levéből és annyi tejből hogy megfelelő állagú legyen a puding, finom sodót készítünk.

1
2
3
Blog.hu ajánló