Szilvásgombóc
Szilvásgombóc
Hozzávalók 6 személyre
- 80 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 1 kanál zsír
- 1 kis kanál só
- 1 üveg szilvabefőtt
- fahéj
- porcukor
- 1 vaníliás puding
- tej
Elkészítés:
Miután a krumplit megfőztük, kissé kihűtjük, megtörjük, belekerül a zsír és a só, valamint a liszt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, négyzeteket vágunk.
A kimagozott szilvát ráhelyezzük, pici fahéjat szórunk rá, majd gombócokká formázzuk.
Forró vízben kifőzzük őket, úgy hogy ha feljönnek a víz tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni, majd pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
A befőtt levéből és annyi tejből hogy megfelelő állagú legyen a puding, finom sodót készítünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept