Boszorkány ujjak
Boszorkány ujjak
Hozzávalók 12 személyre
- 23 dkg Vénusz margarin
- 1 csésze (250 ml) porcukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 45 dkg liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- kávéskanál mandulaaroma
- Egész mandula
- Lekvár (lehetőleg pirosas-bordó színű)
Elkészítés:
Összekeverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a mandulaaromát, és a vaníliáscukrot, a lisztet, a sütőport és a sót. A kapott tésztát folpackba csomagolva félórára a hűtőbe tesszük.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük és kevés adag tésztából ujj alakokat formázunk.
Az egyik végére mandulát nyomunk, mintha köröm lenne. Kb. 15-20 percig közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd levesszük a mandulákat, lekvárral megkenjük a mélyedést, majd visszanyomjuk a mandulát a helyére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept