Boszorkány ujjak

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Boszorkány ujjak

Hozzávalók 12 személyre:

  • 23 dkg Vénusz margarin
  • 1 csésze (250 ml) porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kávéskanál mandulaaroma
  • Egész mandula
  • Lekvár (lehetőleg pirosas-bordó színű)
Recept idők

Elkészítés:

Összekeverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a mandulaaromát, és a vaníliáscukrot, a lisztet, a sütőport és a sót. A kapott tésztát folpackba csomagolva félórára a hűtőbe tesszük.

A tepsit kivajazzuk, lisztezzük és kevés adag tésztából ujj alakokat formázunk.

Az egyik végére mandulát nyomunk, mintha köröm lenne. Kb. 15-20 percig közepesen meleg sütőben megsütjük.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd levesszük a mandulákat, lekvárral megkenjük a mélyedést, majd visszanyomjuk a mandulát a helyére.

Ezt is szeretjük