7 étel télen, ami megbetegíthet

Sokan a gyereknek is adják

Télen sokan választják a kalóriadúsabb, ám értékes tápanyagokban szegény ételeket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Télen különösen fontos a vitamin- és ásványianyag-pótlás, egyrészt, mert az ember hajlamosabb elkapni a szezonális betegségeket, másrészt, mert kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésre a szervezet készleteinek feltöltéséhez.

Ezért oda kell figyelned arra, mit eszel, és mit adsz a gyerkőcnek. Lehetőleg az étkezések minél kevesebb üres kalóriát tartalmazzanak. Mindig legyen valamilyen szezonális zöldség, gyümölcs is a napi menüben. Íme, a legkárosabb ételek, melyek gyengíthetik az immunrendszert - és az év ezen szakaszában fogy belőlük a legtöbb.

A gyorsfagyasztott, sütéssel készülő ételekben semmi vitamin nincs, cserébe viszont sok bennük az adalék és a zsír.

A kukoricapehelyben könnyen előfordulhatnak génmódosított származékok, miközben a kukoricaszirup feleslegesen megemeli a cukortartalmát. Teljes kiőrlésű gabonapelyhekkel helyettesítheted.

A fehér kenyér lassítja az emésztést, és nem tartalmazza a gabona értékes, tápláló anyagait. Válassz helyette teljes kiőrlésűt.

A margarinokról megoszlanak a vélemények, de magas transzzsírsavtartalmuk és mesterséges módon való előállításuk miatt jobb, ha gyanakvással kezeled őket.

Télen növekszik az instant levesek népszerűsége, pedig ezek nagyrészt mesterséges adalékokból állnak, és gyakran viasszal kezeltek.

A felvágottak rengeteg sót és mesterséges adalékanyagot, nem ritkán nitritet tartalmaznak.

Hasonló a helyzet a bolti virslifélékkel, melyek ráadásul gyakran nagyrészt húsipari melléktermékekből és felesleges, hozzáadott cukorból készülnek.

Ártalmas gyógynövények

A gyógynövények közül sem mindegyik váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha nem jól alkalmazod őket.

8 gyógynövény, amit ne adj a gyereknek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük