Minden idők 8 legegészségtelenebb étele

Amit te is eszel

A tartós sütemények, a virsli vagy a krémsajt nem olyan táplálékok, melyek használnak az egészségednek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd megreformálni étrendedet, az egészségtudatosság jegyében ki kell iktatnod néhány táplálékot. Az alábbiak viszonylag kevés természetes hozzávalót, ám annál több színezéket, állományjavítót és más adalékanyagot tartalmaznak. Lapozd át a galériát!

Bár tartós süteményt minden rendes háziasszony tárol otthon - a hirtelen jött vendégek részére -, nem ajánlott sokat enni belőle. Ezek a szinte örökéletű sütik nagy mennyiségű tartósítószert tartalmaznak.

A krémsajtokba - különösen a tubusos változatokba - többnyire selejtsajt kerül. Ezen kívül nem kevés ömlesztősót, tejzsírt és ízesítőanyagot tartalmaznak.

Az instant leves a mesterséges aromák és színezékek széles tárháza. Ezen kívül rengeteg sót tartalmaz.

A gumicukor az élelmiszeripar remeke: természetes anyagot nem, viszont sok mesterséges színezéket és aromát tartalmaz.

Az instant kávé sem ízében, sem minőségében nem ér a valódi nyomába. Sok fajtája a kész kávé kiszárításával készül, számos adalékanyagot tartalmaz.

A húskonzervekben tartósítószer nemigen van, de annyi ideig tart a termék hőkezelése, hogy minden vitamin elbomlik benne.

A kakaós tejbevonónak köze sincs a csokoládéhoz. Amennyiben a termék összes kakaószárazanyag-tartalma nem éri el a 35%-ot, biztosan mellényúltál, és többet ártasz, mint használsz, ha megeszed.

A virsli nyesedékhúsból készül, és sajnos a legritkább esetben lehet tudni, hogy pontosan mi is kerül bele.

7 rákkeltő E-szám, amit kerülnöd kell

Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerj meg néhány veszélyes rákkeltő adalékanyagot, melyekkel jobb vigyáznod.

7 rákkeltő E-szám, amit kerülnöd kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük