Ha szeretnéd megreformálni étrendedet, az egészségtudatosság jegyében ki kell iktatnod néhány táplálékot. Az alábbiak viszonylag kevés természetes hozzávalót, ám annál több színezéket, állományjavítót és más adalékanyagot tartalmaznak. Lapozd át a galériát!

Bár tartós süteményt minden rendes háziasszony tárol otthon - a hirtelen jött vendégek részére -, nem ajánlott sokat enni belőle. Ezek a szinte örökéletű sütik nagy mennyiségű tartósítószert tartalmaznak.

A krémsajtokba - különösen a tubusos változatokba - többnyire selejtsajt kerül. Ezen kívül nem kevés ömlesztősót, tejzsírt és ízesítőanyagot tartalmaznak.

Az instant leves a mesterséges aromák és színezékek széles tárháza. Ezen kívül rengeteg sót tartalmaz.

A gumicukor az élelmiszeripar remeke: természetes anyagot nem, viszont sok mesterséges színezéket és aromát tartalmaz.

Az instant kávé sem ízében, sem minőségében nem ér a valódi nyomába. Sok fajtája a kész kávé kiszárításával készül, számos adalékanyagot tartalmaz.

A húskonzervekben tartósítószer nemigen van, de annyi ideig tart a termék hőkezelése, hogy minden vitamin elbomlik benne.

A kakaós tejbevonónak köze sincs a csokoládéhoz. Amennyiben a termék összes kakaószárazanyag-tartalma nem éri el a 35%-ot, biztosan mellényúltál, és többet ártasz, mint használsz, ha megeszed.

A virsli nyesedékhúsból készül, és sajnos a legritkább esetben lehet tudni, hogy pontosan mi is kerül bele.
7 rákkeltő E-szám, amit kerülnöd kell
Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerj meg néhány veszélyes rákkeltő adalékanyagot, melyekkel jobb vigyáznod.
7 rákkeltő E-szám, amit kerülnöd kell
Nézegess képeket!
Elolvasom