A C-vitamin jótékony hatásai szinte felsorolhatatlanok, hiszen a szervezet minden létfontosságú folyamatában szerepet játszik, a legtöbben azonban mégiscsak immunerősítő hatását emelik ki, korántsem véletlenül, nélküle ugyanis a test védekezőrendszere nem működhetne megfelelően. Előbbi okán a hűvös ősz végi, tél eleji időszakban elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségben vidd be szervezetedbe, ezt azonban egyáltalán nemcsak a citrusokkal vagy épp a savanyú káposztával érheted el. Nézd meg a képeket, hat szuper C-vitamin-bombát is mutatunk.

Hazánkban is széles körben elérhetőek a különféle homoktövis-készítmények, akár ital, akár tinktúra, kapszula vagy tea formájában, melyek valamelyikét érdemes beszerezned, ha gyengének érzed az immunrendszered. 100 gramm homoktövis ugyanis akár 700-900 milligramm C-vitamint is tartalmazhat, nem véletlen, hogy úgy tartják róla, tízszer olyan erős a hatása fogyasztásának, mint a citrusokénak.

A csipkebogyó az egyik legerősebb C-vitamin-forrás hazánkban, mely fajtától, típustól függően, különösen nyersen, 100 grammjában akár 200-400 milligramm vagy még több C-vitamint is a magáénak tudhat. Szárítva ebből veszíthet, mint ahogy forrázva is, ezért ha teát készítesz belőle, fontos, hogy ne érje 40 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletű víz.

Bár az acerola friss gyümölcsével hazánkban ritkán találkozni, a kivonatát tartalmazó készítményekkel annál gyakrabban, érdemes például a belőle készült italt fogyasztanod. Az acerola ugyanis 100 grammjában akár 1600 milligramm C-vitamint is a magáénak tudhat, így igazán kivételes forrásának számít.

Utóbbi igaz az amlára, vagyis az indiai egresre is, melynek 100 grammja 700 milligramm C-vitamint is tartalmazhat. A gyümölcs hazánkban ital, por, illetve különféle tabletták, kapszulák formájában is kapható.

Ha szeretnél inkább friss, nyers gyümölcsöket fogyasztani, a citrusok mellett érdemes a kivit választanod, melynek 100 grammjában több mint 92 milligramm C-vitamin található.

Mindennap érdemes továbbá zöldpaprikát fogyasztanod a hűvös időszakban, nem véletlen ugyanis, hogy Szent-Györgyi Albertnek is belőle sikerült kivonnia a C-vitamint: a zöldség 100 grammja akár 150 milligrammot is tartalmazhat belőle.
Képeken 6 étel, ami öngyilkosságra készteti a rákos sejteket
Kutatások bizonyítják, hogy szó szerint igaz a címbeli állítás a következő esetekben. Nézd meg a képeket!
Képeken 6 étel, ami öngyilkosságra készteti a rákos sejteket: kutatások bizonyítják
Nézegess képeket!
Elolvasom