Ő Zelenszkij felesége: Olena a legfőbb támasza az ukrán elnöknek
Zelenszkij felesége, Olena Zelenszka mindent megtesz azért, hogy ő is kivegye a részét az ukránok megsegítéséből.

GettyImages-1169955403
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Február 24-én robbant ki az orosz-ukrán háború, azóta a híroldalak percről percre tudósítanak a legfrissebb történésekről. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij, az oroszok elsőszámú célpontja jelenleg is hazájában tartózkodik, a fenyegetések ellenére sem hagyja el Kijevet, rendszeresen tesz közzé videóüzeneteket, hogy a külvilággal kommunikálhasson.

Felesége, Olena Zelenszka is hallatja a hangját, kiáll a népükért, és Instagramján hívja fel a figyelmet arra, mekkora pusztítással jár a háború, több kisgyermek áldozatról megemlékezett. Legutóbb abból vette ki a részét, hogy a rákos ukrán gyerekek külföldön is megkapják a nekik szükséges ellátást.

Ő Zelenszkij felesége

Az ukrán first lady 1978. február 6-án látta meg a napvilágot, a Kryvyi Rih Nemzeti Egyetem hallgatója volt, ahol építészetet tanult. Az egyetemi évek a szerelmet is meghozták számára, hiszen itt ismerkedett meg a vele egyidős Volodimir Zelenszkijjel. Később nem a szakmájában, hanem íróként és kreatív szakemberként tevékenykedett Zelenszkij produkciós cégében, a Kvartal 95-ben.

Nyolc év járás után, 2003. szeptember 6-án házasodtak össze. Lányuk, Alekszandra 2004. július 15-én, fiuk, Kiril 2013. január 21-én született. Érdekesség, hogy ő maga is a médiából értesült, amikor kiderült, hogy az egykor színészként és humoristaként tevékenykedő férje indult az ukrán elnökválasztáson, amit 2019-ben meg is nyert, erről a Vogue ukrán kiadásának mesélt. Mint kiderült, Zelenszkij elfelejtett szólni neki a terveiről. Bár nem örült az új szerepkörének, kifejtette, hogy a férjét mindenben támogatja. Visszafogott típus, aki nem szeret középpontban lenni, ennek ellenére a fontos ügyek mellett szívesen kiállt. A családon belüli erőszak ellen is küzdött például az elmúlt években.

Érthető okokból nem tudni, hogy Ukrajna mely területén van Olena a gyerekeikkel, hiszen ők is célpontok, azonban a first lady hivatalos Instagramján tartja a kapcsolatot a külvilággal. Tegnapelőtt arról posztolt, hogy segített a rákos kisgyerekeken, akiket Ukrajnából átszállítottak Lengyelországba.

"Ők fiatal rákos betegek Ukrajnából. Tegnap még épp a klinikák pincéjében bujkáltak az ágyúzás elől. Most átlépik a lengyel határt, hogy biztonságot találjanak, és ami a legfontosabb, hogy folytatni tudják a kezeléseiket. A világon egyetlen agresszor sem akadályozhatja meg őket abban, hogy megnyerjék a betegség elleni csatát! Az elmúlt napokban Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma és a hivatalom aktívan moderálta ezt a folyamatot: partnereket, önkénteseket, nagykövetségeket, klinikákat kapcsoltunk össze. Most pedig örömmel osztom meg, hogy sikerült létrehoznunk egy rendszert az ukrán gyerekek számára, hogy biztonságosan utazhassanak külföldre a kezeléseik folytatása érdekében."

Hozzátette, összesen 73 gyerek utazott egy nap alatt Lengyelországba, közülük többen Németországba, Olaszországba vagy Franciaországba mennek tovább, ahol az illetékes klinikán kezelésbe veszik őket, a világorvosi gyakorlatban ehhez hasonló projekt még sosem valósult meg.

Képes összeállításunkban fotókat láthatsz Volodimir Zelenszkijről és Olena Zelenszkáról.

Ezt is szeretjük