A gyönyörű, finn miniszterelnöknő 16 éve bolondul férjéért: Markusszal egy kislányt nevelnek
Sanna Marin és Markus Räikkönen 2004-ben szerettek egymásba.

sanna-marin-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember sosem tudhatja, mikor sodorja össze az élet a nagy Ővel. Egyesek hosszú évek során, számos szerelmi kudarc után találják meg az igazit, másokkal viszont kegyesebb a sors, és már nagyon fiatalon megtalálják a másik felüket.

Utóbbi csoportba tartozik Sanna Marin, Finnország miniszterelnöknője is, aki csupán 18 esztendős volt, amikor beleszeretett Markus Räikkönenbe.

Ő Sanna Marin férje

Tampere városában ismerkedtek meg, derült ki a Vogue interjújából. Bár a politikus úgy emlékszik, egy házibulin sodorta össze őket az élet, a férfi váltig állítja, hogy egy bárban találkoztak először.

- Kicsit komolyabb volt, mint a kortársai - emlékezett vissza első benyomásáról a férj, amikor beleszeretett feleségébe.

Egy év járás után döntöttek úgy, hogy összeköltöznek egymással, Marin így elhagyta szülővárosát, Pirkkalát, hogy Tamperében kezdjen új életet szerelmével. Együtt vágtak neki egyetemi éveiknek is, Räikkönen mesterszakos közgazdászként végzett, jelenleg egy helyi marketingcég kommunikációs igazgatójaként dolgozik. Régen focizott is, de végül 2008-ban abbahagyta a sportot.

Ahogy összekovácsolódtak, a családalapítás és a házasság is szóba került, már 2016-ban szó volt arról, hogy összekötik az életüket, ám 2018-ra eltolták az esküvőt. Közben Sanna Marin teherbe esett, kislányuk, Emma 2018 januárjában látta meg a napvilágot. A miniszterelnöknő örülne, ha kislányának lenne egy testvérkéje, de tisztában van vele, hogy a hivatása miatt ezt elég bonyolult lenne kivitelezni, idézte szavait az Ilta-Sanomat lap.

Végül 2020 augusztusában kötötték össze az életüket, az örömhírt közösségi oldalán jelentette be a politikus. Esküvői képükhöz az alábbi megható sorokat fűzte: "Sok mindent együtt láttunk és tapasztaltunk meg, megosztottuk egymással örömünket, bánatunkat, és minden helyzetben támogattuk egymást, legyen szó szép és nehéz időszakokról. Együtt éltük meg a fiatalságunkat, felnőttünk egymás mellett, és a kislányunkat is közös erővel neveljük. Te vagy az igazi számomra. Köszönöm, hogy mellettem állsz."

Ő Emmanuel Macron felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen remek formában van Emmanuel Macron felesége.

Ezt is szeretjük